Menu
A+ A A-

DriverMax Pro BESPLATNA PROMO LICENCA Featured

DriverMax Pro BESPLATNA PROMO LICENCA

Usporenje rada Windowsa često je uzrokovano lošim driverima. Windowsi imaju čudan običaj da čuvaju sve stare verzije drivera instalirane,

za slučaj da se želite vratiti na staru verziju. No događa se da pri tome dođe do zbrke između novijih i starijih drivera. Svim ovakvim situacijama ima lijeka, a zove se DriverMax. Drive the drivers DriverMax je malen i besplatan softverski alat čija je namjena upravljanje driverima u suvremenim verzijama Windowsa, od XP-a preko Servera 2003 do Viste. Lijepoga i jednostavnoga je sučelja te vrlo jednostavan za uporabu. DriverMax omogućuje kreiranje backupa svih drivera, ili samo onih koje odaberete. Tako odabrane, može ih pohraniti u ZIP datoteku ili folder po izboru. Na našem testnom računalu DriverMax je pronašao 133 drivera i spremio ih u folder na disku za manje od dvije minute.
DriverMax Pro BESPLATNA PROMO LICENCA
Ovdje moramo napomenuti da će DriverMax spremiti samo drivere, ali ne i eventualne popratne aplikacije koje često postoje za dodatna podešavanja ili upravljanje nekim uređajima. Prema potrebi, moguće je ponovno instalirati bilo koji ili sve odabrane drivere iz snimljene arhive. Pri tome će DriverMax dati detaljan pregled tehničkih detalja o svakom driveru. Operacije s driverima obavljaju se putem čarobnjaka i cijeli proces je vrlo jednostavan i brz.
Za reinstalaciju svih drivera neće trebati više od desetak minuta. Jedna od velikih prednosti je što će za reinstalaciju svih drivera trebati samo jedan restart računala umjesto pojedinačnih restarta za svaki instalirani driver. Program nudi iscrpan izvještaj o svim instaliranim driverima, o verzijama, datumima, veličinama, količinama datoteka koje ih sadržavaju i slično. Za grafičke kartice dat će i detaljniji izvještaj o mogućnostima grafičkog podsustava.
Ažuriranje Iako program nudi jednostavnu mogućnost ažuriranja, kako samog DriverMaxa, tako i svakog pojedinog drivera, mogućnost downloada drivera izravno s web sitea u trenutku pisanja ovoga teksta nije radila, tj. navodno je u razvoju. Kada to proradi, bit će olakšana briga o aktualnim verzijama svih instaliranih drivera. Vrlo je korisna i mogućnost detekcije nepoznatog hardvera te pronalaženja njemu odgovarajućeg drivera. Nakon kreiranja online accounta na web siteu proizvođača moguće je dobiti iscrpan izvještaj o stanju svih drivera na računalu, odnosno sugestije ako postoje noviji driveri od onih koje imamo instalirane. Ova integracija programa i web usluge posebno nam se svidjela i daje dodatnu vrijednost programu.
DriverMax Pro BESPLATNA PROMO LICENCA
Svaki napredniji korisnik računala ove će mogućnosti pozdraviti i moći dobro iskoristiti. Zanimljiv je i pregled najpopularnijeg hardvera i to prije svega procesora i grafičkih kartica. Za svaku grafičku karticu daju se osnovna svojstva i Vistin rejting za grafiku i za igre. Dan je i pregled 200 Intelovih i 200 AMD-ovih procesora u realnoj uporabi. Nije naveden izvor ovih podataka, no možemo pretpostaviti da je lista generirana na temelju podataka korisnika programa DriverMax.
Koristan mališan Ovaj mali program jako nam se svidio i naći će svoje mjesto u našoj stalnoj kolekciji korisnih alata. Možemo sugerirati svakome da pomoću njega napravi rezervne kopije svih drivera. Još kad bi proizvođači na web siteu omogućili izravno preuzimanje novijih verzija drivera mogli bismo reći da je program gotovo savršen za posao za koji je namijenjen. Ovako, unatoč tome što još uvijek nema tu mogućnost, smatramo da je vrijedan pozornosti svakog korisnika računala.
Prvi put kada ne budete mogli pronaći medij s kojeg treba reinstalirati problematičan ili nehotično obrisan driver, bit ćete posebno sretni što ste prethodno spremili svoje drivere ovim programom. Program ne dolazi ni s kakvom dokumentacijom, no toliko je jednostavan za uporabu da vam dokumentacija i ne treba. Toplo ga preporučujemo.

Last modified onSubota, 21 Rujan 2013 10:37

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.