Menu
A+ A A-

Besplatan prostor = Dropbox!!! Featured

Dropbox
Današnji čovjek posjeduje mnoštvo digitalnih podataka koje redovito pohranjuje, a većina svoje povjerenje polaže u prijenosne memorije raznih oblika i veličina.

Dropbox je servis koji omogućava pohranu podataka na serverima te sinkronizaciju između više računala ili mobilnih uređaja. Ako ovo djeluje zbunjeno evo primjer:  Slikali ste 50 fotografija sa mobitelom, sjednete na kavu gdje imate free wifi i pohranite ih  na Dropbox, izbrišete sa mobitela a kad dođete doma one su već na vašem računalu. Jednostavno...

Registrirajte se ovdje: http://db.tt/ylHazYNX

Doista, da u današnje vrijeme svučete i pretražite prosječnog računalnog korisnika, po njegovim džepovima, torbici ili ruksaku biste pronašli barem nekoliko gigabajta podatkovnog prostora.
Što se tiče mobilnih platformi većina aplikacija se svodi na vođenje bilješki i to-do lista koje gotove datoteke pospremaju na Dropbox, no ima i svijetlih primjera kao što je primjerice GoodReader za spuštanje knjiga i velikih .pdf datoteka odloženih na Dropbox i njihovo kvalitetno čitanje na malom ekranu, i već svima dobro poznati Pixelpipe kojeg možete koristiti za upload slika, videa i glazbenih datoteka na razne servise uključujući i Dropbox. Ako vas zanimaju ostale aplikacije koje koriste Dropbox pogledajte što se nalazi na njihovoj pozamašnoj službenoj listi. Neke od ideja za korištenje Dropboxa su i sinkronizacija lozinki i Firefox postavki između računala, a možete i drugima dozvoliti da vam šalju dokumente putem e-maila na Dropbox. Također vaš Dropbox može poslužiti kao hosting za jednostavne statičke web-stranice, ali i za brzi backup vašeg Wordpress bloga. Ovo su tek neki od ukupno dvadesetak primjera koje smo pronašli za vas, a ako vam niti to nije dovoljno, postoji i vrlo opsežan vodič za naprednije korisnike koji objašnjava kako do srži iskoristiti sve prednosti ovog servisa.

Last modified onSubota, 21 Rujan 2013 10:37

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.