Menu
A+ A A-

Kupujete u Kini? Pazite se! Featured

Hard Disk iz Kine
Evo jedne zanimljive i opasne priče, naime, nije sve što je jeftino znači da je dobro, u ovoj priči nije niti dobro niti isplativo!!!

Moj prijatelj radi u servisu gdje je došao klijent sa poslovnog puta iz Kine te je donio svoj novi SAMSUNG HDD ( Hard Disc Drive ) eksterni mini uglavnom ovaj gore sa slike... 
Problem mu je što prijenosni hard disk koji se spaja na USB velik 500GB isto toliko pokaže i kada ga se spoji na računalo ali kad prebaci filmove i gleda ih traju svega par minuta a neke nemože niti otvoriti!
Datoteke koje se prebace na prijenosni hard disk postaju invalidne!

USB sučelje
Kao što se vidi na slici, ovaj HDD je mali 2,5" onaj HDD koji se nalazi u prijenosnim računalima, izvana solidno izgleda, ima mnogo "fensy" oznaka tipa, brzina prijenosa, sučelje spajanja brzina okretaja i slično... još nadodaju neke standarde i mislite da je original....
Primjer gore na slici je očita prijevara! Zašto?
Obični korisnici "modernih" tehnologija ne razumiju da se externi HDD ne spaja sa USB kabelom već sa mini USB 5 kabelom a običan USB ide u računalo a ne u HDD!!!
Primjer je slika dolje:
Primjeri: Običan USB i mini USB 5

No što se to onda nalazi u ovom "fensi" kučištu a da se spaja na USB i računalo ga prepoznaje kao 500GB eksterni hard disk??? 
Vrhunac prijevare!!!

Zaključak!
eksterni hard disk se sastoji od HDD ( Hard Disc Drive ) ili SSD ( Solid State Drive ) HDD je mnogo jeftiniji jer je starija tehnologija i najčešći je u prodaji.
Postoje 2,5" i 3,5" HDD uređaju raznih brzina i veličina u GB
Izgledaju ovako:
 HDD SATA Notebook
U ovom gore slučaju prijevara je u tome što se umjesto exsternog HDD nalazi običan USB stick ili flash drive od 128MB kojem je modificirani čip da izgleda kao da ima 500GB memorije!
Takvi modificirani čipovi se čak prodaju i na njuškalu stoga pripazite što i od koga kupujete!
Pazite se online kupnje!

Last modified onSubota, 21 Rujan 2013 10:37

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.